Going East December 2006

Vliegveld Laarbrug, Vliegerhorst Venlo en Otzenrath 09-12-2006

Afgelopen zaterdag zijn we op zoek geweest naar restanten van vliegveld Laarbrug, Vliegerhorst Venlo en op de terugweg hebben we nog even gekeken in Otzenrath.

Vliegveld Laarbrug is een oud militair vliegveld, een deel is nu in gebruik als Airport “Dusseldorf Weeze” een ander deel staat grotendeels leeg. Gezien de veiligheids maatregelen die op dit moment van kracht zijn op vliegvelden hebben we het maar voorzichting aangedaan. Quido, Casper en Marcel kregen al waanbeelden van DDR stijl politie agentes, latex handschoenen en de daarop volgende incontinentie ….

Tijdens onze zoektoch naar de vliegtuig bunkers kwamen we een oude munitie opslag tegen, voor zover ik tot nu toe heb kunnen nagaan behoorden deze ook tot het vliegveld.

En zelfs het licht werkt nog 😉

Vervolgens zijn we richting vliegerhorst Venlo gereden een duits vliegveld uit de tweede wereld oorlog. Het terrein is nog deels in gebruik als militair terrein dus ook hier konden we niet echt uit de voeten. Wel staat er nog een oude vliegtuig hangar, erg indrukwekkend om te zien.

Ik weet niet of er nog veel munitie wordt gevonden maar het oefenterrein is volledig opengesteld voor het publiek.

Op de terugweg zijn we via Otzenrath gereden, het dorp is voor een groot deel van de aardbodem verdwenen, en er rijdt beveiliging rond, nu is een albinopet draagende, rokende, langharige niet echt indrukwekkend dus hoe serieus we dat moeten nemen ….

De rand van de mijn is inmiddels een stukkie opgeschoven, op het moment dat we er waren werd er volop gewerkt. Als je “boven“ de machines staat valt pas op hoe groot ze zijn. Let voor de grap eens op de auto op de bodem.

Het grootste deel van de huizen is gesloopt, in de verte zijn de bruinkool centrales te zien waar de kolen worden verstookt.

En tot slot nog een panorama van de mijn. Klik hier voor een grotere versie.